Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Προς :Tα Μ.Μ.Ε.

Καβάλα 20-9-2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου του νομάρχη Καβάλας, υποτίθεται για το κορυφαίο θέμα του Γενικού Χωροταξικού πλαισίου που απασχολεί τον νομό μας, δυστυχώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά, την ύπαρξη της πολιτικής του φοβικότητας και ανασφάλειας αλλά και της αγωνίας που τον διακατέχει για το πολιτικό του μέλλον, αδιαφορώντας για την ουσία. Στην έκφραση αυτής της «πολιτικής του αγωνίας» εξηγείται και η επίθεση εναντίον του Δημάρχου Καβάλας…..

Επιβεβαιώνει δυστυχώς την αγωνιώδη του προσπάθεια για αποκλεισμό απόψεων ,θέσεων, προτάσεων και συγχρόνως την άκομψη επιδίωξη «καθοδήγησης» των εμπλεκομένων φορέων στις δικές του ανούσιες προαποφασισμένες «θέσεις» στη λογική των προφανών φιλοκυβερνητικών του διαθέσεων.
Η απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής πρότασης για το χωροταξικό, η προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών για την σύνταξή του, δείχνει ότι ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ χαμηλά ώστε να τον υπερβεί με «επιτυχία» και στη συνέχεια να πανηγυρίζει για την «μεγάλη του νίκη».
Αποδεικνύει ότι αγνοεί συστηματικά το μόνο θεσμικό όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού, παραγωγής πολιτικής ,αποφάσεων και δημόσιας διαβούλευσης σε επίπεδο νομού, που είναι το νομαρχιακό συμβούλιο, θέλοντας απλά και μόνο να επιβεβαιώσει με την σιωπηρή πλειοψηφία του τις δικές του προσωπικές επιλογές.
Αγνοεί τον θεσμό της Διευρυμένης, τον οποίο θυμάται, μόνο στις νομαρχιακές εκλογές, αδιαφορώντας και υποτιμώντας απόψεις, θέσεις και προτάσεις των άλλων Νομαρχών, όταν υποτίθεται ότι υπάρχει κοινή στρατηγική και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
(Αλήθεια που είναι ο πρόεδρος της Διευρυμένης Ν.Α.Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης;)
Η Παράταξή μας από τις 6-8-2007 έχει κάνει γνωστές τις παρατηρήσεις, θέσεις και προτάσεις της θέτοντάς τες για δημόσια διαβούλευση.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου