Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Προς :Tα Μ.Μ.Ε.

Καβάλα 11-10-2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση της Νομαρχίας Καβάλας ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική «συνθλίβει» δυο σημαντικά θέματα για το Νομό σε μια συνεδρίαση.
Καλούμαστε να αποφασίσουμε και να διαβουλευτούμε, τόσο για τον Χωροταξικό σχεδιασμό του Νομού, όσο και για την κορυφαία πράξη δημοκρατικού προγραμματισμού και εκτέλεσης των λειτουργιών της Νομαρχίας, που είναι ο προϋπολογισμός......

Όταν έχουν αφιερωθεί πολλές ώρες συσκέψεων, συνεντεύξεων και δηλώσεων για το σχέδιο του Χωροταξικού σχεδιασμού, όταν οι φορείς όλου Νομού κλήθηκαν να καταθέσουν απόψεις και θέσεις, η διοίκηση της Νομαρχίας «περιορίζει» όλη αυτή τη παρουσίαση και κυρίως την άποψη των Νομαρχιακών συμβούλων, στο σύνολό τους, σε μια συνεδρίαση με ένα άλλο εξίσου σημαντικό θέμα που είναι ο Προϋπολογισμός.
Ένας προϋπολογισμός, που σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει παρουσιασθεί, δεν ανταποκρίνεται στα μηνύματα των καιρών και κυρίως στις ανάγκες μια άλλης διοικητικής δομής που από ότι φαίνεται είναι προ των πυλών.
Η διοίκηση της Νομαρχίας ακολουθεί μια πορεία μοναχική, μια πορεία που δεν συνθέτει, αντίθετα διαιρεί και ακυρώνει στην πράξη την βασική αρχή της Δημοκρατίας την διαβούλευση.
Έστω και τώρα ζητούμε από την Διοίκηση της νομαρχίας και το προεδρείο του Ν. Σ. να ορίσει δυο ξεχωριστές συνεδριάσεις για αυτά τα μείζονος σημασίας θέματα της περιοχής μας.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου