Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΛΙΤΑΙΟ ΠΥΡΕΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καβάλα 2-6-2008
Δυστυχώς ο μελιταίος πυρετός λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με κίνδυνο να αφανίσει το ζωϊκό κεφάλαιο της περιοχής μας και όχι μόνο, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και κτηνοτρόφων, αφού όπως αποδεικνύεται ο αριθμός των προσβληθέντων είναι μεγάλος και ανησυχητικός.....

Σύμφωνα με την Εθνική και κοινοτική Νομοθεσία επιβάλλεται να διενεργούνται τακτικές δειγματοληπτικές αιμοληψίες και κάτι τέτοιο θα έπρεπε να συμβαίνει σε όλες τις στάνες της Θάσου με άμεση θανάτωση όσων κοπαδιών βρεθούν θετικά στον ιό.
Τελικά από το 2003 τίποτε σχεδόν δεν έγινε με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη ενώ το κτηνιατρείο της Θάσου στερείται υπαλλήλων και δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Διοίκηση της Νομαρχίας με «μισές αλήθειες» επιδίδεται σε εκστρατεία υποβάθμισης του θέματος και απόσεισης των ευθυνών της.
Οι δικαιολογίες ότι το προσωπικό δεν επαρκεί αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Στη περιοχή μας υπάρχει σημαντικός αριθμός νέων ανθρώπων κτηνιάτρων – πτυχιούχων ΤΕΙ οι οποίοι θα μπορούσαν με έκτακτη απασχόληση να εργάζονται κατά καιρούς ώστε να εξαφανίσουν τη νόσο η οποία αποτελεί μέγα κίνδυνο για τη κτηνοτροφία.
Όμως φαίνεται ότι ο Νομάρχης Καβάλας και οι συν αυτώ ενδιαφέρονται περισσότερο για τις δημόσιες σχέσεις, την προβολή των προσώπων τους και την προσπάθεια αποφυγής ευθυνών και λιγότερο ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας.
Καλούμε τη Διοίκηση της Νομαρχίας να διακόψει έστω και τώρα τη ραστώνη της, να συναισθανθεί τις ευθύνες της, να καλέσει όλους τους ενδιαφερομένους φορείς με σκοπό τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό και εξαφάνιση της νόσου και να προχωρήσει άμεσα στη σωστή ενημέρωση όλων των κατοίκων για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου