Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ(ΒΑΣΟΒΑ) ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗ κ.Κ.ΤΑΤΣΗ

Προς :Tα Μ.Μ.Ε.

Καβάλα 13-11-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την γραπτή ανακοίνωση του προέδρου της Διευρυμένης Ν.Α. Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, κ.Τάτση για το θέμα της νέας Κ.Υ.Α. που αφορά το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικά την Βάσοβα.
Ζητούμε να ενημερωθούν οι πολίτες, τι άλλαξε και το ψήφισμα διαμαρτυρίας, που ψήφισε το Συμβούλιο της Διευρυμένης στις 22-10-2008, με εισήγηση της Παράταξής μας και εισηγητή σύνταξης τον κ.Τάτση, στην ουσία αντί να στηριχθεί, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων;…….

Το συγκεκριμένο ψήφισμα ζητούσε από το ΥΠΕΧΩΔΕ:
«με διορθωτική πράξη να προχωρήσει σε άμεση διαφοροποίηση!(τροποποίηση) του άρθρου που αφορά τη Βάσοβα, έτσι ώστε να προστατευθεί η περιοχή οικολογικά, αλλά και να αποκατασταθεί οποιαδήποτε αλλοίωση έχει υποστεί μέχρι σήμερα η περιοχή, σύμφωνα πάντα και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και σχετικών οδηγιών της Ε.Ε.».
Η ενέργεια αυτή του κ. Τάτση προσβάλλει το ανώτατο πολιτικό όργανο των τριών Νομών, καθώς αγνοεί προκλητικά και παραβιάζει βάναυσα την έννοια της δημοκρατικής διαβούλευσης καταστρατηγώντας μια δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως ο υποστηρικτής της εισήγησής μας για αντίδραση, έγινε ο εισηγητής αποδοχής της νέας Κ.Υ.Α..!
Δυστυχώς η νέα Κ.Υ.Α. όχι μόνο δεν προστατεύει την επίμαχη περιοχή, αλλά αντίθετα την διευρύνει έχοντας σαν σύμμαχο τον κ.Τάτση, που σκοπίμως την υποβαθμίζει ,με την ανακοίνωσή του, λέγοντας ότι πρόκειται για σκουπιδότοπο και αποκρύπτοντας ότι δεν αφορά μόνο την δυτική πλευρά της Βάσοβας, αλλά την πολύ μεγαλύτερη περιοχή που είναι στο βόρειο τμήμα της.
Συγχρόνως, εντέχνως παραπλανώντας ανοίγει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεξαμενών και σε άλλες ζώνες του Εθνικού Πάρκου, νομιμοποιώντας την εκμετάλλευση των οικοπέδων που κατείχαν οι εταιρείες, πριν την υπογραφή της.!!!
Η Παράταξή μας καλεί την διοίκηση της Νομαρχίας και τους ντόπιους εκφραστές της κυβέρνησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλίες για την ανατροπή της επίμαχης Κ.Υ.Α.
Οι πολίτες του Νομού Καβάλας έχουν πάρει προ πολλού τις αποφάσεις τους..…

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου