Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΕΡΙΩΝ..ANAZHTEITAI ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ….ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καβάλα 25-08-2009

ANAZHTEITAI ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ….ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

Η χθεσινή έντονη δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Καβάλας, αναστάτωσε και προβλημάτισε για το πόσο είμαστε έτοιμοι, σαν Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, θεσμικά, οργανωτικά και επιστημονικά, να ενημερώσουμε κατ’αρχήν υπεύθυνα και άμεσα τους πολίτες, πολύ δε περισσότερο να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους περιβαλλοντικών ζητημάτων, που αφορούν την δημόσια υγεία…..

Δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόβλημα, έδειξε και πάλι, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, ότι δεν υπάρχει, ούτε ο ανάλογος σχεδιασμός πρώτης αντίδρασης, ούτε ο ανάλογος τρόπος έρευνας τέτοιου είδους προβλημάτων, ούτε υπεύθυνη, τεκμηριωμένη επιστημονική ενημέρωση.
Η αντίδραση της διοίκησης με επικεφαλής τον Νομάρχη σε ρόλο «ειδικού ερευνητή» και οι αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του ιδίου και μελών της διοίκησης, περισσότερο ενέτειναν τις ανησυχίες και τις απορίες των πολιτών, παρά τους καθησύχασαν.
Η ευκολία απόδοσης ευθυνών, βάσει πληροφοριών και όχι επιστημονικών δεδομένων, δείχνει ανευθυνότητα, έλλειψη οργάνωσης, σχεδιασμού και έλλειψη κατάρτισης.
Είναι αδιανόητο όταν εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν οι συγκεκριμένες βιομηχανίες στην περιοχή, να μην έχει προβλεφθεί, να ανιχνεύονται τέτοιου είδους ρύπων, από το σύστημα αυτόματης μέτρησης, που έχει εγκαταστήσει η διοίκηση της Νομαρχίας.
Σαν Παράταξη από τον Ιούνιο του 2007 έχουμε προτείνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, την ίδρυση Οργανισμού Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού, με συμμετοχή αρμόδιων φορέων, που θα εκπροσωπούνται από μέλη με την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση και επάρκεια, δίνοντας λύση στο κενό που υπάρχει.
Αν αυτό θεωρηθεί δύσκολο και χρειάζεται χρόνο, αρχικά προτείνουμε στη διοίκηση, την δημιουργία μιας άτυπης επιστημονικής επιτροπής, σε εθελοντική βάση, ώστε να υπάρχει τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, άμεση και τεκμηριωμένη επιστημονικά, ενημέρωση για τέτοιου είδους θέματα.
Οι πολίτες δικαιούνται και πρέπει να γνωρίζουν αυτά που αφορούν την υγεία τους.



Από το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου