Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ,ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παράταξή μας έθεσε υπόψη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας, στην συνεδρίαση της 30ης/01/2007 τις τεράστιες ζημιές που υφίστανται οι αγρότες –μέλη του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας, εξ αιτίας των τεχνικών έργων της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. που αφορούν την μεσόγεια χάραξη της Εγνατίας οδού.(Υποβάλλεται συνημμένα και το ανάλογο ερώτημα όπως υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του Ν.Σ.)
Ο κ.Νομάρχης δήλωσε ότι δεν είχε υπόψη του κανένα αίτημα από τον ΤΟΕΒ, αλλά και ούτε από κάποιο άλλο κάτοικο της περιοχής, επισημαίνοντας ότι δεν ανήκει στην δική του αρμοδιότητα.

Σήμερα 1/2/2007 αντιπροσωπεία της Παράταξής μας με επικεφαλής τον κ.Παπουτσή παρέστη κατόπιν προσκλήσεως στην ετήσια τακτική Γ.Σ. του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας. Κατά την διάρκεια της Γ.Σ. διαπιστώθηκε ότι όχι απλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό αλλά και ιδιαίτερα οξύ, κάτι που κάνει τους αγρότες ιδιαίτερα ανήσυχους.
Οι βλάβες στο υπόγειο και επίγειο δίκτυο είναι πολύ μεγάλες εκεί όπου έχουν αρχίσει τα τεχνικά έργα και καθημερινά πολλαπλασιάζονται όσο αυτά προχωρούν. Υπάρχει επίσης η δυσάρεστη προοπτική εντός των ημερών να καταστραφούν 6 έως 9 γεωτρήσεις με τα ανάλογα δυσμενή αποτελέσματα.
Ω του θαύματος οι εκπρόσωποι του κ Νομάρχη, διαβεβαίωσαν τα παριστάμενα μέλη του ΤΟΕΒ, ότι γνωρίζουν το πρόβλημα!!! Και ήδη έχουν φροντίσει να υπάρξει πολύ σύντομα συνάντηση του κ. Νομάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων, με τους επικεφαλής της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. για την διευθέτησή του.
Καλούμε τον κ. Νομάρχη να ενημερώνεται καλύτερα και να μην υποτιμά πριν το κάνει, τα προβλήματα των ανθρώπων του μόχθου της Πιερίας Κοιλάδας.
Θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι ερωτήσεις της παράταξής μας για οποιοδήποτε θέμα, πρώτα τεκμηριώνονται και μετά υποβάλλονται.
Περιμένουμε τις ενέργειές του το ταχύτερο δυνατόν επειδή τα προβλήματα δεν περιμένουν και όχι για άλλη μια φορά τις καθιερωμένες αντιπολιτευτικές του κορώνες προς την παράταξή μας.

Γραφείο Τύπου


ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ

Των Νομαρχιακών Συμβούλων της Παράταξης Καβάλας «ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»
ΚΑΒΑΛΑ 30-1-2007
Κύριε Πρόεδρε,
Ως γνωστό από την πρόοδο του έργου, σε σχέση με την μεσογειακή χάραξη της Εγνατίας Οδού, στην επαρχία Παγγαίου, ο ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας υφίσταται τεράστιες ζημιές από τεχνικά έργα που άρχισαν να εκτελούνται στην περιοχή.
Σημειωτέο επίσης ότι κατά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού καταλαμβάνονται εκτάσεις στις οποίες είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν με ολοκληρωμένο δίκτυο έξι ή εννέα γεωτρήσεις οι οποίες καταστρέφονται εξ ολοκλήρου.
Ως εκ τούτου υπάρχει η ανάγκη επίσπευσης των εργασιών, από τους έχοντες την σχετική υποχρέωση, για την αντικατάσταση αυτών των γεωτρήσεων με άλλες καινούργιες, σε περιοχές που προσφέρονται για αυτό.
Επίσης, όπως γνωρίζετε, είναι ήδη στην διάθεση του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας σωλήνες για την αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης στην περιοχή συνολικού μήκους 33 χιλιομέτρων. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει η ανάγκη εγκατάστασης όλου αυτού του διαθέσιμου υλικού, το οποίο θα βοηθήσει και πάλι στην ανακατασκευή όλου του δικτύου άρδευσης της περιοχής.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Νομάρχης:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε έτσι ούτως ώστε και να πιεστεί η Εγνατία Οδός Α.Ε. για την γρήγορη κατασκευή των έξι ή εννέα γεωτρήσεων αλλά και να τοποθετηθεί αυτό το συνολικό, προς διάθεση, δίκτυο των 33 χιλιομέτρων, ούτως ώστε το καλοκαίρι του 2007 να είμαστε σε θέση να λειτουργεί συνολικά το δίκτυο άρδευσης στην περιοχή της Πιερίας Κοιλάδας από τον ΤΟΕΒ.
Με εκτίμηση
Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της Παράταξης
«Υπερνομαρχία των Πολιτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου