Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καβάλα 16-7-2007

Ο Νομάρχης και η διοίκηση της Νομαρχίας Καβάλας, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.
Δέσμιοι μιας μίζερης, γκρίζας, εμπαθούς αντίληψης προσώπων και καταστάσεων, αποδεικνύουν ότι κύριο μέλημά τους είναι η φίμωση των άλλων φωνών και αντιλήψεων, με σκοπό την απόκρυψη της αλήθειας και την ικανοποίηση των προσωπικών τους ψευδαισθήσεων και φιλοδοξιών.
Δεν κατανοούμε με ποια δικαιολογία δεν καλείται σε μια σύσκεψη, που αφορά ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό ζήτημα, η αντιπολίτευση του νομαρχιακού συμβουλίου, όταν καλούνται και καλώς συμβαίνει, 35 και πλέον αυτοδιοικητικοί παράγοντες, φορείς, επιμελητήρια, εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του τουρισμού. ‘Ένα ζήτημα που αφορά δράσεις και προοπτικές γύρω από τον τουρισμό και μάλιστα αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή για την επόμενη δεκαπενταετία......

Αποτελεί εσκεμμένη παράλειψη, ακατανόητη, όπως ακατανόητη είναι και η αντίδρασή τους, στο εύλογο ερώτημα της μη συμμετοχής μας, πετώντας « την μπάλα στην κερκίδα» μιλώντας για θέσεις στάθμευσης, γραφεία και υπολογιστές.
Όλα αυτά αφορούν αυτούς που κυκλοφορούν με τις απαστράπτουσες λιμουζίνες έχοντας πολυτελή γραφεία με αριθμό γραμματέων που θα ζήλευαν και οι μονάρχες του μεσαίωνα.
Δεν διεκδίκησε ποτέ κάτι από τις πολυτέλειές τους ο επικεφαλής της παράταξής μας, παρά μόνο τον θεσμικό του ρόλο που ο λαός του έδωσε και ευσυνείδητα υπηρετεί.
Αντί τις καθιερωμένες τους αντιπολιτευτικές κορώνες , πρέπει να απολογηθούν για την εντελώς πρόχειρη και ευτελιστική αντιμετώπιση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό, όταν άλλες Νομαρχίες, μέσα από συνεδριάσεις των νομαρχιακών συμβουλίων με συμμετοχή όλων των φορέων έχουν ετοιμαστεί για την παρουσία τους στο περιφερειακό συμβούλιο, αντί να τρέχουν αγκομαχώντας την τελευταία στιγμή.
Μπορεί να μας πει ο κ. Νομάρχης πόσο έτοιμος θα είναι αύριο στο Π.Σ.;
Μπορεί να μας πει αν ο κ.Σουφλιάς συμφωνεί με τον τρόπο αντιμετώπισης του όλου θέματος;
‘Όσο για το θέμα της σκανδαλώδους παραχώρησης των εκτάσεων του Ν.Καβάλας στην Ι.Μονή Βατοπαιδίου, αντί να το χαρακτηρίζουν μη σοβαρό, «τελειωμένο» και να θολώνουν τα νερά, καλά θα κάνουν να απαντήσουν ,πότε και ενώπιον ποίων έκαναν ενέργειες, ώστε να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών του Νομού.
Η σιωπή μπορεί κατά κανόνα ,να είναι χρυσός, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εκκωφαντική τους σιωπή, αν δεν είναι ανοχή ή αποδοχή των όσων έχουν συμβεί ,τότε τι είναι;
Θα διευκρινίσει ο κ. Νομάρχης, τώρα που αποκαλύφτηκε ότι, το συνυποσχετικό έγγραφο Ελληνικού δημοσίου και Ι.Μ.Βατοπαιδίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, να συναινέσουν στην παύση της δίκης, κατατέθηκε στις 25-6-2004 με αποτέλεσμα το Δημόσιο να υπαναχωρεί από τις διεκδικήσεις του, αν εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της όλης υπόθεσης, σύμφωνα με όσα είναι καταγεγραμμένα ως δήλωση-τοποθέτησή του, στα πρακτικά του Ν.Σ. της 10-7-2007;
Όσο για τους υπόλοιπους ταγούς και θεσμικούς εκπροσώπους αντί να κάνουν τους κριτικούς των ραδιοσχολιαστών και των έγκριτων δημοσιογράφων, ας μας πουν επί τέλους ποιος ο ρόλος που επιτελούν.
Μήπως των κυβερνητικών εκπροσώπων της ευρύτερης περιοχής;
Αν δεν το έχουν αντιληφτεί, άλλος είναι ο ρόλος που ο λαός τους έδωσε….




Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου