Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ Α.Μ.Ε.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καβάλα 3-12-2007
Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί ημέρα ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, ημέρα ενδυνάμωσης των διεκδικήσεών τους για την επιβαλλόμενη αλλαγή της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς των πολιτών απέναντι τους, ώστε να τύχουν της αποδοχής που δικαιούνται ως ισότιμοι πολίτες που έχουν τα ίδια κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα με τους συνανθρώπους τους.
Στο νομό μας τα ΑΜΕΑ, φέρεται να αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού, ώστε αυτό να απασχολεί άμεσα το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.....

Βασική προϋπόθεση για την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία είναι η σωστή και χωρίς προκαταλήψεις εκπαίδευση. Τα άτομα με αναπηρία δεν διεκδικούν το σεβασμό στη διαφορετικότητα, διεκδικούν να γίνονται απόλυτα σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
Όλοι πρέπει να αγωνιζόμαστε διαρκώς για την κατάργηση των διακρίσεων που τοποθετούν τα άτομα με αναπηρία στο περιθώριο της ζωής.
Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί ισχυρό εργαλείο αξιολόγησης συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών δεσμεύσεων. Είναι η ημέρα που κρίνεται το κατά πόσο οι κοινωνικές και πολιτικές δεσμεύσεις έχουν αποτυπωθεί στην καθημερινή πραγματικότητα και έχουν συντελέσει στην ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία.
Η Υπερνομαρχία Πολιτών καλεί όλους τους φορείς παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα άτομα με Αναπηρία, υλοποιώντας ποικίλα προγράμματα και δράσεις τα οποία αποσκοπούν στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και των οικογενειών τους.
Στόχος όλων μας η κοινωνία της Αλληλεγγύης, η Κοινωνία της ανθρωπιάς, δημιουργώντας στην πράξη, με έργα και δράσεις, το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτείας.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου