Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΟΜΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καβάλα 23-03-2008

Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες του νομού Καβάλας έχουν γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και δυστυχώς όχι πρωτοεμφανιζόμενης δημόσιας συμπεριφοράς του Νομάρχη Καβάλας.
Οι συνεχόμενες και κλιμακούμενες δημόσιες και χωρίς αιτία « εκρήξεις» του, είναι πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική και χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, καταστρατηγώντας κάθε κανόνα ανθρώπινης, θεσμικής και πολιτικής συμπεριφοράς......

Στη δημοκρατία ο πλουραλισμός των απόψεων, η ελευθερία της σκέψης και η δημόσια διαβούλευση είναι προνόμιο όλων, όταν ειδικά ασκoύνται εντός θεσμικών συλλογικών οργάνων, όπου υπάρχουν κανόνες λειτουργίας, που υποτίθεται ότι σέβονται οι πάντες.
Ο Νομάρχης Καβάλας, δυστυχώς ακολουθεί τους δικούς του κανόνες και κανονισμούς εντός και εκτός Νομαρχιακού Συμβουλίου, αδιαφορώντας αν προσβάλλει, λοιδορεί, ταπεινώνει, ειρωνεύεται και γενικότερα ισοπεδώνει κάθε ανθρώπινη και πολιτική αξία.
Η πρωτοφανής και προκλητική του λογική, ότι ο ασκών κριτική στην δική του πολιτική δράση και τακτική, εξυπηρετεί μονίμως άλλους σκοπούς, προκαλεί το κοινό αίσθημα και φανερώνει πολιτική ένδεια.
Ο πρώτος πολίτης του νομού, με δεκαετή μάλιστα θητεία στο θεσμό, οφείλει να είναι υπόδειγμα ανθρώπινης και πολιτικής συμπεριφοράς, ειδικά όταν στις μέρες μας η πολιτική και οι υπηρετούντες αυτή, αμφισβητούνται, επικρίνονται και περιθωριοποιούνται.
Η Παράταξή μας πιστή στις δημοκρατικές αρχές, στις ανθρώπινες αξίες, στους κανόνες ανθρώπινης και πολιτικής συμπεριφοράς, δεν ακολουθεί τον Νομάρχη Καβάλας, στον κατήφορο τον οποίο έχει επιλέξει. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών, κρατάει ψηλά τη σημαία της πολιτικής ευπρέπειας, του πολιτικού ήθους και ειδικότερα των ανθρωπίνων συμπεριφορών.
Καλούμε τον Νομάρχη Καβάλας, επιτέλους να καταλάβει ότι ο θεσμικός μας ρόλος, από την θέση της αντιπολίτευσης, μας οδηγεί, μας υποχρεώνει και συγχρόνως μας δίνει το δικαίωμα, να του υπενθυμίσουμε το θεσμικό του χρέος, να τον καλέσουμε για άλλη μια φορά να αναλογιστεί την μέγιστη ευθύνη, που πηγάζει από την ιδιότητά του και να επανέλθει στη τάξη.
Έχουμε το κατοχυρωμένο θεσμικά δικαίωμα, αλλά κυρίως χρέος έναντι των πολιτών, να ασκούμε δημόσια κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης της νομαρχίας, εντός και εκτός συλλογικών οργάνων, καταθέτοντας συγχρόνως και τις δικές μας προτάσεις και σκέψεις, που αφορούν την συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη του νομού Καβάλας.

Οι πολίτες παρακολουθούν, κρίνουν, συγκρίνουν και στο τέλος οι ίδιοι αποφασίζουν.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου