Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1ου Τ.Ε.Ε. Καβάλας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καβάλα 8-4-2008

ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!!!!

Οι ιαχές ικανοποίησης, οι εκφράσεις συγκινητικών συναισθημάτων για την δήθεν επιτυχημένη, προ μηνός, επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στον Νομό Καβάλας, η αυτοπροβολή κάποιων, με ισχυρή δόση αλαζονείας και αυταρέσκειας μέσω της εικονικής πραγματικότητας και των υποσχέσεων για τα αυτονόητα του μέλλοντος, επιτεύχθηκε προσωρινά.
Η σκληρή πραγματικότητα όμως σήμερα αποκαλύπτει με αδιάψευστο τρόπο την αλήθεια, σε ό,τι αφορά το πρόβλημα του 1ου Τ.Ε.Ε. Καβάλας.....

Αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα και επιτακτικά είναι η απόλυτη ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, με την ύπαρξη και λειτουργία σύγχρονων και ασφαλών υποδομών και διδακτηρίων, στα οποία θα στεγάζεται η εκπαίδευση και θα διδάσκονται οι μαθητές.
Το πρόβλημα που αφορά την επικινδυνότητα από δομική και στατική άποψη, του παραπάνω σχολικού συγκροτήματος, είναι γνωστό στους κρατούντες εδώ και 17 μήνες.
Αντί να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση, γίνεται προσπάθεια, έπειτα από μια προκλητική καθυστέρηση των υπευθύνων, να απεμπλακούν σήμερα οι ίδιοι από την ευθύνη, μέσω της γνωστής τακτικής τους, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους άλλους.
Είναι απορίας άξιον, όταν υπάρχει έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας από το Νοέμβριο του 2006 με σαφείς οδηγίες για την ένταξη προβληματικών κτιρίων στο πενταετές πρόγραμμά του, ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό, η ένταξή του στο σχεδιασμό δεν γίνεται, κάτι που επισημαίνει με έγγραφό της, στο Γραφείο του Νομάρχη Καβάλας, χρεώνοντας «καταφανή αμέλεια» στους συναρμόδιους φορείς, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
Αντί των όποιων ενεργειών για την ολοκληρωτική και ενδεδειγμένη λύση του προβλήματος, υπήρξαν παρεμβάσεις καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, εξυπηρέτησης πολιτικών προσωπικών στόχων, χωρίς να δίνονται ουσιαστικές λύσεις.
Οι μαθητές, οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί, αξιώνουν εδώ και τώρα άμεση λύση στο πρόβλημα,χωρίς να είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν το γνωστό γαϊτανάκι δηλώσεων με τα γνωστά φαινόμενα εγωπάθειας και αστήρικτων δικαιολογιών.
Καλούμε το Νομάρχη Καβάλας, καθώς και κάθε άλλο αρμόδιο της Πολιτείας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν σε όλες εκείνες τις άμεσες ενέργειες, προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να δοθεί μόνιμη ολοκληρωτική και ενδεδειγμένη λύση στο σύνθετο πρόβλημα του 1ου Τ.Ε.Ε.Καβάλας.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου