Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Ν.Α.Σ.κ.ΧΡ.ΠΟΤΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καβάλα 16-04-2008

H Ν.Α.Σ.…. αντί να βαράει... «τον γάιδαρο»…βαράει «το σαμάρι»!!!

Η επί παντός επιστητού, «υποστηρικτική δύναμη» της διοίκησης της Νομαρχίας, η Νομαρχιακή παράταξη της Ν.Α.Σ., αποδεικνύει έμπρακτα, ότι έχει, ή ασθενή ή επιλεκτική ή καθόλου μνήμη.
Το μεγάλο ζήτημα της παραχώρησης των 1240 στρεμμάτων, παραλιακών εκτάσεων του Νομού Καβάλας, στην Ιερά Μονής Βατοπαιδίου, παραμένει μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο για την κυβέρνηση και τους εδώ εκπροσώπους της.
Υπενθυμίζουμε στον κ.Ποτόλια και την παράταξή του, αλλά και στους πολίτες του Ν.Καβάλας, μερικές μόνο από τις ενέργειες και δράσεις μας....

Α) 12ο τακτικό συνέδριο Ε.Ν.Α.Ε. στη Δράμα. Στις 8 Δεκεμβρίου 2007, ο επικεφαλής της Παράταξής μας και μέλος της Γ.Σ. της Ε.Ν.Α.Ε. κ.Δ.Παπουτσής κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος, αναφερόμενος στο ιστορικό της όλης υπόθεσης ζητώντας να διερευνηθούν όλες της οι πτυχές, να αναζητηθούν όλες οι ευθύνες και τέλος την αναστροφή όλων των πράξεων ανταλλαγής και την άμεση επιστροφή όλων των εκτάσεων ,σ’όλους τους νομούς, στην πρότερη νομική και ουσιαστική κατάσταση καθώς και την μη επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.
Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό.
B)Πριν την επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας κ.Θ.Ρουσόπουλου στην Καβάλα,δώσαμε συνέντευξη τύπου με μοναδικό θέμα, αυτό της Ι.Μ.Βατοπαιδίου, τονίζοντας για πολλοστή φορά την εκκωφαντική σιωπή των εδώ εκπροσώπων της κυβέρνησης και της διοίκησης της Νομαρχίας, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ.Υπουργό.
Αποτέλεσμα…. «άκρα του τάφου σιωπή»….και από αυτόν!
Γ)Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, κ.Α.Κοντού, μεταξύ άλλων θεμάτων της αρμοδιότητάς του,θέσαμε σε περίοπτη θέση και το θέμα της Ι.Μ.Βατοπαιδίου.
Απάντηση;….Καμία και πάλι….
Δ)Στην τελευταία επίσκεψη υπουργού της κυβέρνησης στην Καβάλα και συγκεκριμένα του υφυπουργού οικονομικών, αρμόδιου για τα Δημόσια Κτήματα, κ.Α.Μπέζα, θέσαμε υπόψη του και πάλι αναλυτικά ,όλο το ιστορικό της υπόθεσης, ζητώντας υπεύθυνες και συγκεκριμένες απαντήσεις….
Αποτέλεσμα;….Απόλυτη σιωπή….
Περιμένουμε από το καλοκαίρι του 2007 τα έγγραφα που είχαμε ζητήσει να παρουσιαστούν στο νομαρχιακό συμβούλιο, όπως και την επίσημη θέση της διοίκησης της νομαρχίας για την όλη υπόθεση και την κατάληξή της.
Μέχρι στιγμής το μόνο που ακούμε είναι….ψίθυροι ικανοποίησης ότι το θέμα έχει λυθεί….
Αν όλα αυτά είναι «πλήρης απραξία» όπως λέει η ΝΑΣ και ο κ.Ποτόλιας, τότε μάλλον έχει χαθεί κάθε μέτρο λογικής προσέγγισης της πραγματικότητας.
Η Παράταξή μας λειτουργώντας και δρώντας υπεύθυνα θα κρατάει ψηλά το θέμα και θα απαιτεί την πλήρη διαλεύκανσή του καθώς και την πλήρη επιστροφή των εκτάσεων στην πρότερη νομική και ουσιαστική κατάσταση.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου