Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΡΩΤΗΣH

Των Νομαρχιακών Συμβούλων της Παράταξης Ν.Καβάλας «ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Καβάλα 17-4-2008
Κύριε Πρόεδρε,

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με την εγκύκλιό του, Α.Π. 120237 /ΣΤ1 / 13/11/2006, απευθυνόμενο σε όλες τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις ζητούσε να υποβάλουν πενταετές πρόγραμμα σχολικής στέγης για την περίοδο 2008 -2012.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο το πενταετές πρόγραμμα, καταρτίζεται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας, ως κατά νόμο αρμόδια ( άρθρο 49 του Ν.1566/85), η οποία συντονίζει τη μελέτη και τη σύνταξή του σε συνεργασία με τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας είναι αποδέκτης των αιτημάτων των δήμων, των προϊσταμένων εκπαίδευσης, των διευθυντών των εκπαιδευτικών μονάδων και άλλων φορέων (όπως σύλλογοι γονέων κ.λπ.) για έργα σχολικής στέγης, που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο πενταετές πρόγραμμα.

Επίσης η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας συντονίζει την συλλογή των αναγκαίων στοιχείων, σε συνεργασία με τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που αφορούν το σύνολο της διδακτηριακής υποδομής του νομού.
Τα στοιχεία αυτά τεκμηριώνουν το πενταετές πρόγραμμα, το οποίο βάσει της εγκυκλίου έπρεπε να υποβληθεί στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Ερευνών του Υπουργείου Παιδείας μέχρι την 31η Μαρτίου 2007 με παράλληλη κοινοποίηση στον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης, στον ΟΣΚ Α.Ε. και στους οικείους ΟΤΑ.
Βάσει του άρθρου 49 παράγραφος 4 του Ν.1566/85, η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας εισηγείται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και στο Νομάρχη και ζητεί την επικύρωση των προτάσεών της.

Ερωτάται ο κ. Νομάρχης
Α) Ποιες οι ενέργειες της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας μετά την λήψη της παραπάνω εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας;

Β) Πότε και με ποια σύνθεση συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας για τη σύνταξη του προγραμματισμού έργων σχολικής στέγης 2008- 2012;

Γ) Ποιο ήταν το ακριβές σχέδιο που υποβλήθηκε και αφορούσε τον προγραμματισμό έργων σχολικής στέγης 2008-2012, πότε υποβλήθηκε για έγκριση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Καβάλας και πότε υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Ερευνών του Υπουργείου Παιδείας;
Δ) Λειτούργησαν ναι ή όχι τα θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα παιδείας για την υλοποίηση της συγκεκριμένης οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας;


Με εκτίμηση

Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της Παράταξης
«Υπερνομαρχία των Πολιτών»

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΑΝΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
ΓΕΡΟΜΑΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΓΚΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΠΑΚΟΣΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΜΥΡΛΟΓΛΟΥ ΆΓΓΕΛΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ
ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου