Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

ΠΡΟΣ: ΤΑ Μ.Μ.Ε.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καβάλα 9-3-2009
Στο ίδιο έργο θεατές….

Η μονότονα αδιέξοδη, αλαζονική και επικίνδυνη, πολιτική πορεία του Νομάρχη Καβάλας, έρχεται και πάλι να επιβεβαιωθεί με την υπόθεση της ίδρυσης Εφετείου στην Καβάλα.
Αφού απείχε, αδιαφορώντας προκλητικά, από κάθε προσπάθεια και κάθε ενέργεια στην κατεύθυνση της ανάληψης οποιασδήποτε πρωτοβουλίας, παραβαίνοντας το ύψιστο καθήκον που έχει, να υπερασπίζεται και να προωθεί ζητήματα του Νομού, έρχεται τώρα και όταν φτάνουμε σε αδιέξοδο, να αναλάβει «πρωτοβουλίες»!.....

Απαξιώνοντας άλλη μια φορά το Νομαρχιακό Συμβούλιο,(ας δει τι έκαναν άλλοι συνάδελφοί του, που οι Νομοί τους διεκδικούν ίδρυση Εφετείου) και προκαλώντας την νοημοσύνη όλων, συγκάλεσε «σύσκεψη σωτηρίας», πιστός στην πάγια τακτική του, πως θα αποκομίσει ίδιο πολιτικό όφελος, αδιαφορώντας για την ουσία και ενδιαφερόμενος για την μετατόπιση των ευθυνών, σ’άλλους.
Πού ήσασταν κ. Καλλιοντζή όταν η παράταξή μας, έβαζε το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, στις συνεντεύξεις τύπου, στις δημόσιες τοποθετήσεις της και σας καλούσε να αναλάβετε πρωτοβουλίες, όταν ακόμα οι οιωνοί ήταν ευνοϊκοί για την Καβάλα;
Ο αστείος σας ισχυρισμός ότι τάχα δεν είχατε ενημέρωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, σας εκθέτει ανεπανόρθωτα, δείχνοντας ότι είστε μακριά από τα προβλήματα, μακριά από την κοινωνία, αδιαφορώντας για την πρόοδο του νομού. Η αλαζονεία σας δεν σας άφησε ούτε καν τους προερχόμενους από τον ίδιο πολιτικό χώρο κυβερνητικούς βουλευτές, να πλησιάσετε!!! Αλήθεια ήταν τόσο δύσκολο; Τίποτα δεν αντιληφθήκατε τόσα χρόνια, ότι γίνεται προσπάθεια για την ίδρυση Εφετείου στην Καβάλα; Έπρεπε να σας ενημερώσουν; Προφανώς στηρίζατε την επιτυχία του όλου εγχειρήματος στις πολιτικές σας φιλίες και δεν θέλατε να τους φέρετε σε δύσκολη θέση.
Όσο και αν κάποιοι θέλουν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, ότι η απάντηση του Υπουργού δεν σημαίνει άρνηση, ματαιοπονούν. Η πραγματική, ανιδιοτελής σύμπραξη και στράτευση όλων μπορεί να δώσει την λύση. Οι ανοικτές συσκέψεις και οι επιστολές στα Υπουργεία είναι για επικοινωνιακούς σκοπούς και αναποτελεσματικές. Χρειάζονται έντονες και δυναμικές παρεμβάσεις, βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Καβάλας.
Ζητούμε να συγκληθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο, σαν ανώτατο πολιτικό όργανο του Νομού, με την συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων, να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τις επόμενες κινήσεις μας, ενεργοποιώντας και την τοπική κοινωνία.
Μην ξεχνάμε την συμβολή των πολιτών στις μεγάλες νίκες της Καβάλας.
Το Εφετείο είναι υπόθεση όλων μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου