Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καβάλα 16-11-2009

Η Υπερνομαρχία Πολιτών τιμώντας τον αγώνα και τη μνήμη των εξεγερθέντων του Πολυτεχνείου, αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών, της εξέγερσης.
Ο Αγώνας εκείνος και τα αιτήματά του, μετά από 36 χρόνια, παραμένουν πάντα επίκαιρα και δυστυχώς άλυτα σε μεγάλο βαθμό. Η κοινωνική δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη, η ανεργία και οι συνθήκες εργασίας ,η Υγεία και κυρίως η δωρεάν Παιδεία, αποτελούν διαχρονικά αιτήματα της Ελληνικής κοινωνίας.....

Στο πλαίσιο της Δημοκρατίας της Ειρήνης και της Ισονομίας οι μη προνομιούχοι Έλληνες πολίτες, οι άνθρωποι της καθημερινότητας, συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους, σ’ένα περιβάλλον ανατροπών και επιθέσεων που μεγαλώνει τις αδικίες και τις ανισότητες κάνοντας το μέλλον τους αβέβαιο και δυσοίωνο.
Η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από άμεσες πραγματικές μεταρρυθμίσεις και τομές με αιχμή του βέλους την Παιδεία και την επένδυση στη γνώση και στον άνθρωπο.
Οι αλλαγές στην Παιδεία είναι πλέον επιτακτικές καθώς το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα είναι ξεπερασμένο και ανίκανο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης Κοινωνίας.
Χρειάζεται μια άλλη «εξέγερση» ιδεών και αλλαγών που να έχουν σαν στόχο μια ολοκληρωμένη «επαναστατική» πρόταση για μια άλλη Παιδεία, από την Προσχολική Αγωγή μέχρι την τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Καλούμε όλους τους Πολίτες του Νομού Καβάλας να πάρουν μέρος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17/11/2009 και ώρα 18.00, στην πλατεία Καπνεργάτη.
Από το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου