Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΟΥ)

ΠΡΟΣ: ΤΑ Μ.Μ.Ε.


Καβάλα 4/6/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 IOYNIOY Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η ανάγκη διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος γίνεται κάθε μέρα συνείδηση σε όλο και περισσότερο κόσμο. Δεν φτάνει μόνο η συνειδητοποίηση του προβλήματος , χρειάζεται συνεχής, συνεπής και ειδική δράση για την εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών.

Οι πιέσεις για την καθιέρωση μιας οικολογικής συνείδησης και μιας περιβαλλοντικά φιλικής ανθρώπινης δραστηριοποίησης συνεχώς αυξάνονται.....

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ανάπτυξη. Η σχέση τους δεν είναι ανταγωνιστική.
Δεν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ ανάπτυξης ή περιβάλλοντος. Τι νόημα έχει η ανάπτυξη και ο πλούτος χωρίς το περιβάλλον; Αντίθετα, πιστεύουμε ότι έχοντας ως «μέτρο» τον άνθρωπο, η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να αποτελέσει το βασικό στοιχείο της ίδιας της ανάπτυξης, να παράγει πλούτο μέσα από την εξοικονόμηση πόρων, τις νέες επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Νομός Καβάλας αλλά και η πατρίδα μας γενικότερα διαθέτουν ένα φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς και αξίας και επομένως η οποιαδήποτε περιβαλλοντική πολιτική και στρατηγική ανάπτυξης θα πρέπει να σχεδιάζεται με βασική προϋπόθεση τη διατήρησή και βελτίωσή του.
Η εικόνα των εγκαταλελειμμένων λατομείων ,που έπρεπε να είχαν αποκατασταθεί ,η ανεξέλεγκτη και άναρχη δόμηση παραλιών και η προβληματική πρόβασή τους, οι αμέτρητοι χώροι ελεύθερης εναπόθεσης σκουπιδιών και απορριμμάτων κάθε είδους, ο προβληματικός έλεγχος για του που εναποτίθενται τα επικίνδυνα υποπροϊόντα των σφαγείων, η έλλειψη ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης, η απουσία πολιτικής βούλησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο νομού και περιφέρειας, είναι μερικά που έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έγιναν….
Αφορά την περιοχή μας τον νομό μας, το δικό μας περιβάλλον, εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να σηκώσουμε το βάρος. Από εμάς εξαρτώνται οι αυριανές εξελίξεις.
Η ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ καταθέτει την πρόταση να συσταθεί:
« Νομαρχιακό Συμβούλιο Περιβάλλοντος»
Το Συμβούλιο αυτό θα είναι η καρδιά της προσπάθειας για βιώσιμη κοινωνία σε ανθρώπινο και φιλικό περιβάλλον.
Η συγκρότησή του θα γίνει, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, των Επιμελητηρίων, των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των εθελοντικών οργανώσεων των πολιτών.

Καλούμαστε όλοι μας να επιστρατευθούμε κάτω από την ομπρέλα ενός οργάνου για τη σωτηρία του τόπου μας, αλλά και ο καθένας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη και την προσωπική του πρωτοβουλία για το περιβάλλον.



Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου