Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Γ.ΓΕΡΟΜΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του Νομαρχιακού Συμβούλου Γερομάρκου Γεωργίου Της Νομαρχιακής Παράταξης Καβάλας «ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Καβάλα 14-6-2007
Κύριε Πρόεδρε,
Πριν από ένα χρόνο περίπου, συγκεκριμένα στις 21 Ιουνίου 2006 στα πλαίσια του σχεδιασμού της Δ! Προγραμματικής Περιόδου η Γ.Γ.ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κάλεσε με προκήρυξη Εταιρικά Σχήματα να εκπονήσουν και να υποβάλλουν Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης (Π.Κ.Σ.Α.)
«Η εκπόνηση της πρότασης αποβλέπει στην ολιστική προσέγγιση ανάπτυξης της περιοχής του Νομού μας και πρέπει να συνδέει σ΄ένα συνολικό όραμα ανάπτυξης, τον σχεδιασμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής»* (Απόσπασμα από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών)

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του στις 19/12/2006,αποφάσισε την συμμετοχή της Ν.Α.Καβάλας σαν δυνητικού εταίρου, σε εταιρικό σχήμα με συντονιστή εταίρο την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. για την υποβολή Πρότυπων Καινοτόμων Σχεδίων Ανάπτυξης.....

Συγχρόνως ομόφωνα εγκρίθηκαν και οι προτάσεις που υπέβαλε η διοίκηση της νομαρχίας, προς αξιοποίηση, στο εν λόγω εταιρικό σχήμα.
Ορισμένες εκ των προτάσεων συνδέονται με προωθούμενες δραστηριότητες και βραχυπρόθεσμους ή μεσομακροπρόθεσμους στόχους της διοίκησης, όπως:

1)Προώθηση και προβολή τουριστικού προϊόντος του Ν.Καβάλας, με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.(Συμμετοχή σε εκθέσεις και μέσω διαδικτύου).

2) Σχεδιασμός ζωνών οικιστικής ανάπτυξης με ειδικές προδιαγραφές σε κοινόχρηστες και μη εκτάσεις που διαχειρίζεται η Νομαρχία.

3)Πάρκο κτηνοτροφίας στο Δήμο Ορεινού.

4)Ειδική περιβαλλοντική μελέτη για ανάπτυξη στο όρος Παγγαίο.

5)Κατασκευή Πλανηταρίου στο Νομό Καβάλας.

Με δελτίο τύπου στις 29/1/2007 η ΑΝ.ΚΑ.Α.Ε. κάνει γνωστό ότι σε σύμπραξη με την Αναπτυξιακή Ροδόπης, σαν συντονιστές εταίροι υπέβαλαν στη Μ.Ο.Δ. Α.Ε. το Επιχειρησιακό πρόγραμμα καινοτόμων παρεμβάσεων Καβάλας-Ροδόπης.
Το Επιμελητήριο Καβάλας, σαν συντονιστής εταίρος άλλου επιχειρηματικού σχήματος, εδώ και μήνες έδωσε στη δημοσιότητα το δικό του επιχειρησιακό πρόγραμμα αναλύοντας τους στόχους και τις επιδιώξεις της όλης προσπάθειας.

Ερωτάται ο κ. Νομάρχης:
1) Ποιες από τις παραπάνω προτάσεις της Ν.Α. Καβάλας συμπεριλήφθηκαν στο υποβληθέν Επιχειρησιακό πρόγραμμα;
2) Ποιοι οι στόχοι και οι επιδιώξεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος καινοτόμων παρεμβάσεων Καβάλας-Ροδόπης;

3) Αν και πέρασαν περίπου 5 μήνες από την ημέρα της υποβολής ποια η αιτία της μη ενημέρωσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου;


Με εκτίμηση

Γιώργος Γερομάρκος
Νομαρχιακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου