Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ,ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Προς :Tα Μ.Μ.Ε.

Καβάλα 7-9-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση της Νομαρχίας Καβάλας ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική, με αστήρικτα και πρωτοφανή επιχειρήματα, προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στην Παράταξή μας για την μη ψήφιση, εκ μέρους της ως όφειλε, της 5ης τροποποίησης του προϋπολογισμού για το έτος 2008.
Είναι μια πρωτόγνωρη και ανεξήγητη πολιτικά, ενέργεια χωρίς προηγούμενο, σ’όλα τα χρόνια της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, που δημιουργεί εύλογες απορίες για την πραγματική της αιτία.......

Η Παράταξή μας από το 2007 και μέχρι σήμερα έχει καταψηφίσει στις τροποποιήσεις του προϋπολογισμού του 2007 (τον προϋπολογισμό του 2007 τον ψήφισε το προηγούμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο) στον προϋπολογισμό του 2008 και στις τροποποιήσεις του,μόνο τους κωδικούς 844 και 845 που αναφέρονται στη τουριστική προβολή,στις δημόσιες σχέσεις και τις εκδηλώσεις. Σ’όλους τους υπόλοιπους κωδικούς του προϋπολογισμού και των τροποποιήσεων του, ψηφίζουμε θετικά.

Η απόφασή μας αυτή είναι καθαρά πολιτική και έχει να κάνει:

Α) Με την άρνηση της διοίκησης από τον Σεπτέμβριο του 2006 να δώσει στοιχεία για ανάθεση έργου διαφημιστικής προβολής, δημοσιογραφικής επιμέλειας μουσικών εκδηλώσεων και διοργάνωσης ημερίδων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο ίδιο πρόσωπο και αποδείξεις για το παραχθέν έργο.
Υπενθυμίζουμε σ’αυτούς που έχουν ασθενή και επιλεκτική μνήμη ότι είχαμε αναδείξει το θέμα με συνέντευξη τύπου προεκλογικά και αφορά ποσό της τάξεως των 213.590 € (διακοσίων δεκατριών χιλ. πεντακοσίων ενενήντα €),στο πρώτο εξάμηνο του 2006.Το παραπάνω ποσό δικαιολογείται σε 10 (δέκα) δραστηριότητες τη Νομαρχίας, τμηματικά από 5000 € μέχρι 43600 €.
Έχει υποβληθεί εγγράφως αίτημα εκ μέρους Νομαρχιακού μας Συμβούλου από 13-9-2006,να δοθούν τα στοιχεία για το παραχθέν έργο, αλλά εδώ και 2 περίπου χρόνια αυτό δεν γίνεται!!!

Β)Την διαφωνία μας για τον τρόπο προβολής του τουριστικού μας προϊόντος, καθώς και την επαγγελματική επάρκεια των εμπλεκομένων για την οποία έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, προτείνοντας μια διαφορετική φιλοσοφία και πρακτική, από τον Μάρτιο του 2007.
Η πρότασή μας απορρίφτηκε πριν καν διαβαστεί.

Γ)Την πλήρη απραξία του ΠΟΛ.ΤΟΥΡ.ΟΝ.Α.Κ., εδώ και 14 μήνες. Η αιτία της δημιουργίας του, σύμφωνα με το καταστατικό του και την εισήγηση της διοίκησης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ήταν η εποπτεία και η διαχείριση της Τουριστικής Προβολής, των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των δημοσίων σχέσεων. Αντί αυτού όλα τα παραπάνω εξακολουθούν να γίνονται από τον Νομάρχη και τους αντινομάρχες, εν αγνοία του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και χωρίς την παραμικρή ενημέρωση. Οι γραπτές προτάσεις που καταθέσαμε αγνοήθηκαν παντελώς.

Η ενέργεια αυτή της διοίκησης, να καταψηφίσει δική της πρόταση εκτός της πρωτοφανούς «πρωτοτυπίας» της, αφήνει να εννοηθεί ότι απλά έψαχνε την αφορμή η οποία όμως έχει δοθεί πολλές φορές στο παρελθόν και η διοίκηση ποτέ δεν αντέδρασε.
Από τότε όμως συνέβησαν και θα συμβούν πολλά….
Περιμένουμε και ελπίζουμε να μάθουν οι πολίτες και την πραγματική αιτία αυτής της θεατρικής ενέργειας.
Καλούμε την διοίκηση της Νομαρχίας να εγκαταλείψει την αδιέξοδη τακτική της συνεχούς συκοφάντησής μας, να αναλάβει τις ευθύνες της και να ασκήσει διοίκηση όπως της ανέθεσαν οι πολίτες με την ψήφο τους, αφήνοντας την αντιπολίτευση να ασκήσει τον θεσμικό της ρόλο.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου