Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Προς :Tα Μ.Μ.Ε.

Καβάλα 16-9-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σχολική χρονιά παρά τις ευχές και τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων φορέων, έχει αρχίσει με τις χειρότερες συνθήκες για τους μαθητές και τους γονείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό μας.
Η αποτυχία της διοίκησης της Νομαρχίας να δώσει λύση στην δωρεάν μεταφορά, έγκαιρα και υπεύθυνα, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες και δημιουργούν συνθήκες μεγάλων κινδύνων και ταλαιπωρίας για τους μαθητές, ενώ είναι έκδηλη η απόγνωση και η αγανάκτηση των γονέων.....

Δυστυχώς οι προσπάθειες προσωρινών λύσεων, εκ μέρους της Διοίκησης της Νομαρχίας, έχουν οδηγήσει στην αντίθετη κατεύθυνση, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση και επιτείνοντας την σύγχυση.
Αντί εκτόνωσης, με άστοχες ενέργειες και εμπρηστικές δηλώσεις ,όχι μόνο λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αλλά η κρίση παρατείνεται και εντείνεται.
Καλούμε την διοίκηση της Νομαρχίας και τους εμπλεκόμενους φορείς να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη τακτική τους, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών τους, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας, δίνοντας λύση στο πρόβλημα με αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Σε κάθε περίπτωση οι μαθητές δεν προσφέρονται, ούτε πρέπει να αντιμετωπίζονται από κανέναν ως ένα μέσο επίλυσης προσωπικών διαφορών ,εγωιστικών συμπεριφορών, πολιτικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου