Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ.ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα 25-9-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παράταξή μας καλωσορίζει στο Νομό Καβάλας τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ.Προκόπη Παυλόπουλο.
Είμαστε αναγκασμένοι, λόγω επικαιρότητας και σκληρής πραγματικότητας να υπενθυμίσουμε, αυτή τη φορά, στον «πρώτο τη τάξει» Υπουργό της κυβέρνησης, τα αυτονόητα και τα κεκτημένα.
Όπως κάνουμε πάντα με ιδιαίτερη επιμονή και υπομονή, από την πρώτη μέρα, που αποκαλύψαμε το μεγάλο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, θέτουμε δημόσια και πάλι, το θέμα της παραχώρησης των εκτάσεων του Ν.Καβάλας στην κυριότητα της Μονής και στη συνέχεια της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου(Κ.Ε.Δ.),λόγω της σκανδαλώδους ανταλλαγής με Ολυμπιακά Ακίνητα, ζητώντας την επιστροφή τους στην αρχική τους κατάσταση.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε επ’αυτού αφού δεν λάβαμε καμία απάντηση, από τους υπόλοιπους Υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, που επισκέφτηκαν το τελευταίο διάστημα τον Νομό μας.
Το επαναλαμβανόμενο αυτό γεγονός, το θεωρούμε, ουσιώδη, εσκεμμένη και ατυχή παράλειψη για την οποία εξίσου σημαντική ευθύνη φέρουν και οι έχοντες θεσμική ιδιότητα, είτε είναι διοίκηση της Νομαρχίας, είτε είναι Κυβερνητικοί βουλευτές, είτε είναι τέως υπουργοί, είτε είναι τοπικά κομματικά στελέχη της κυβερνώσας παράταξης.
Ειδικά για θέμα της Μονής Βατοπαιδίου κάποιοι συνεχίζουν να «ποιούν την νήσσα», να απομακρύνονται από το σημείο που «καίει» αποφεύγοντας να τοποθετηθούν επί της ουσίας, λόγω των λαθών στα οποία έχουν πέσει επανειλημμένα.
Καλούμε το κ.Υπουργό να αναλάβει δέσμευση, ότι οι παραπάνω δημόσιες εκτάσεις θα επανέλθουν πολιτική και ουσιαστική στην προτέρα νομική και ουσιαστική τους κατάσταση, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου