Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ: ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Καβάλα 18/5/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νομαρχιακοί σύμβουλοι της παράταξής μας παραβρέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καταπολέμησης Κουνουπιών στη Χρυσούπολη. Δυστυχώς παρά το υψηλό επίπεδο των εισηγητών ελάχιστη υπήρξε η ανταπόκριση εκ μέρους των πολιτών. Οι εισηγητές έδωσαν πολλές απαντήσεις έλυσαν πολλές απορίες αλλά συγχρόνως ανέδειξαν τις ελλείψεις και τους προβληματισμούς που υπάρχουν ώστε η προσπάθεια καταπολέμησης των κουνουπιών να στεφθεί όσο το δυνατόν από μεγαλύτερη επιτυχία…….

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν, οι απαντήσεις που δόθηκαν και οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων δυστυχώς απέδειξαν ότι δεν μπορούμε να έχουμε την επιθυμητή αποτελεσματικότητα λόγω κακού προγραμματισμού, ελλιπούς χρηματοδότησης και έλλειψης περιφερειακής συνεργασίας.
Συγκεκριμένα :
Α) Αν και θεωρείται ιδανική περίοδος για την έναρξη της καταπολέμησης η αρχή της άνοιξης και συγκεκριμένα ο μήνας Μάρτιος αυτό δεν συμβαίνει ποτέ.

Β) Αν και ειπώθηκε και τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι το ποσοστό επιτυχίας είναι μικρότερο επειδή ξεκινάει η καταπολέμηση στα μέσα Μαΐου, δεν υπήρξαν προτάσεις ούτε δεσμεύσεις για την βελτίωση αυτής της κατάστασης.

Γ) Η τμηματοποίηση της καταπολέμησης σε επίπεδο νομού και η μη ταυτόχρονη έναρξη των εργασιών σε γειτονικές περιοχές, έχει πάντα αρνητικές επιπτώσεις και μειωμένη απόδοση στην τελική προσπάθεια.

Δ) Αν και άλλες Νομαρχίες κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρήματα και από άλλες πηγές (INTERREG 3) εμείς το καταφέραμε, αλλά για την επόμενη χρονιά

Ε) Η αποδοχή της αρχής: Αυτά τα χρήματα έχουμε, αυτό το αποτέλεσμα μπορούμε να πετύχουμε, είναι μη αποδεκτή για μας.

ΣΤ) Η μη οριοθέτηση ζωνών καλλιέργειας του ρυζιού, που έχει σαν αποτέλεσμα καλλιέργειες πλησίον κατοικημένων περιοχών, είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης.

Ζ) Πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη που μέριμνα εκ μέρους της περιφέρειας για υποχρεωτική συνεργασία όλων των νομαρχιών ώστε να εξαλειφθούν οι δυσλειτουργίες και οι αντιφάσεις που προκύπτουν, όπως επίσης να ασκηθούν πιέσεις για μεγαλύτερη χρηματοδότηση.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου