Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Γ.ΓΕΡΟΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΓΡΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Των Νομαρχιακών Συμβούλων Γερομάρκου Γεωργίου και Γρανά Αρχέλαου
Της Νομαρχιακής Παράταξης Καβάλας «ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Καβάλα 15-1-2008
Κύριε Πρόεδρε,
Η ανάπτυξη του νομού μας και της ευρύτερης περιοχής, είναι ένας διαρκής αγώνας όλων των εμπλεκόμενων φορέων με προσπάθεια υλοποίησης, πολιτικών, προγραμμάτων, ιδεών και γενικότερα παρεμβάσεων για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας. Είναι κοινά αποδεκτό ότι προωθώντας την ένταξη και υλοποίηση κάποιων έργων, οι ωφέλειες που θα προκύψουν απ’αυτά, θα είναι πολλαπλές και συγχρόνως θα δημιουργήσουν και ανάλογες συνθήκες για περαιτέρω αναπτυξιακές δραστηριότητες.
Στον κατάλογο αυτών των στρατηγικών προτεραιοτήτων υπάρχουν όμως έργα, που εδώ και δέκα περίπου χρόνια, αν και έχουν συμπεριληφθεί και στα τρία προεκλογικά προγράμματα της Νομαρχιακής Παράταξης που διοικεί, αλλά και όλων σχεδόν των Παρατάξεων, όλων των ειδών των εκλογικών αναμετρήσεων, μένουν μόνιμα στον αρχικό σχεδιασμό ή έχουν παρουσιάσει ελάχιστη πρόοδο.

1)Η ανάπτυξη των Ορεινών όγκων, του Παγγαίου με το χιονοδρομικό-αθλητικό κέντρο, της Λεκάνης, της Θάσου, του παραποτάμιου δάσους και των στενών του Νέστου.
2)Η ανάπτυξη-εκμετάλλευση των Λουτρών των Ελευθερών
3)Το Αιγιακό Πάρκο(Ενυδρείο)-Πλανητάριο στο Δήμο Ελευθερών, είναι μερικά από τα μεγάλα έργα που όλοι συμφωνούμε ότι θα δώσουν μια διαφορετική αναπτυξιακή οντότητα, στο Νομό μας και στην ευρύτερη περιοχή.
Υπάρχουν φυσικά και άλλες προτάσεις και σκέψεις που έχουν κατατεθεί, αρκεί κανείς να μελετήσει τις εισηγήσεις των φορέων του Νομού και της ίδιας της διοίκησης της Νομαρχίας, στο τελευταίο Αναπτυξιακό Συνέδριο, τον Νοέμβριο του 2005.
Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώντας την πορεία της διοίκησης, παρότι ακούμε συνεχώς να επαναλαμβάνεται, από τον Νομάρχη και τους συνεργάτες του, «ότι όλα προχωρούν, όλα βρίσκουν το δρόμο τους, όλα τα εμπόδια παρακάμπτονται»…(Υπάρχουν πολλές δηλώσεις και δελτία τύπου, διαχρονικά προς επιβεβαίωση), δυστυχώς σημαντική ορατή πρόοδος δεν φαίνεται να υπάρχει.

Ερωτάται ο κ. Νομάρχης:

1)Σε ποια φάση βρίσκονται τα 3 έργα και ποια η προοπτική τους;

2)Πόσες, τι είδους μελέτες έγιναν, πόσο κόστισαν, από πού χρηματοδοτήθηκαν και πόσο επίκαιρες είναι πλέον ;

3) Υπάρχει ανάγκη σύνταξης νέας οποιασδήποτε μορφής μελέτη για κάποιο εκ των τριών έργων;

4)Ποιες οι δεσμεύσεις που υπάρχουν εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας για την προώθησή τους και κυρίως για την χρηματοδότησή τους;

5)Υπάρχει σαφής προσανατολισμός και χαραγμένη στρατηγική για το τι ακριβώς κάνουμε, που απευθυνόμαστε και με ποιους συνεργαζόμαστε;

6)Αν και υπάρχουν συνεχείς διαβεβαιώσεις για πρόοδό τους, μπορεί επιτέλους κάποιος να δεσμευτεί, έστω ότι και ένα έργο εκ των τριών θα υλοποιηθεί, δίνοντας και ένα υποτυπώδες χρονοδιάγραμμα;

Με εκτίμηση

Γιώργος Γερομάρκος
Αρχέλαος Γρανάς

Νομαρχιακοί Σύμβουλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου